Laboratorijska tehnologija

Kakovost in zanesljivost sta naša zaveza

Laboratorijska tehnika pomeni raziskave, razvoj in zagotavljanje kakovosti. Vsak dan znova mešanje in temperiranje. Da bi omogočili te zahtevne procese in delovne postopke, sta kakovost in zanesljivost na prvem mestu.

 

Računska enota in HMI za stresalnike

Za gojenje celičnih kultur v laboratoriju, pri raziskavah ali v proizvodnji so potrebne t. i. stresalne mize oziroma stresalniki. Te naprave tresejo celične kulture z določeno frekvenco in amplitudo pod natančno reguliranimi okoljskimi pogoji, kot sta temperatura in vlaga. Gojenje celilnih kultur poteka v časovnem obdobju več dni ali tednov, zato je zanesljivost stroja ključna. Control Unit podjetja Kontron Electronics krmili to laboratorijsko opremo. Zaslon Touch-Monitor, ki je specifičen za vsako stranko in ima nihajno ročico, predstavlja vmesnik med stresalnikom in uporabnikom.

 

HMI za laboratorijsko logistiko

Učinkovit poteka dela je v velikih laboratorijih vedno pomembnejši. Vsak dan je treba analizirati na tisoče vzorcev. En vzorec v laboratoriju mora pogosto iti skozi celo vrsto različnih laboratorijskih postaj. Povečanje učinkovitosti je mogoče doseči z intralogističnim sistemom, ki povezuje različne diagnostične naprave ter nalagalne in/ali pakirne sisteme. Kontron Electronics je za sisteme nalaganja in razkladanja razvil in izdelal zaslon Touch-Monitor. Sistem sprejme vzorce, ki so namenjeni v različne laboratorijske naprave, in jih po analiziranju spet vrne nazaj v logistični sistem. Ena od glavnih zahtev je bila higienična zasnova, ki omogoča enostavno čiščenje in nima robov, kjer bi se nabirala umazanija.

 

to top