Strojništvo

Za individualne zahteve

Vse od tehnologije miniaturnih senzorjev do inteligentnih pogonskih krmilnikov in kompleksnih krmilnih ter vizualizacijskih sistemov – svojim strankam ponujamo inovativne rešitve. 

 

Krmilna enota za zavore hidravlične stiskalnic

Sestavni deli hidravlične stiskalnice so NC-krmilnik, hidravlični cilindri, ventili, magneti in elektronsko krmiljenje, ki jih je razvilo podjetje Kontron Electronics. Obdelovalni program NC-krmilnika elektronskemu krmiljenju da ukaz, na katero pozicijo se mora pomakniti hidravlični cilinder. Na podlagi tega ukaza se ventili s pomočjo elektronskega krmiljenja krmilijo hitro in natančno. Izziv predstavljajo kratki časi cikla digitalnega krmiljenja, ki se nahajajo v območju enomestnih milisekund. Elektronsko krmiljenje NC-krmilniku zagotavlja analogni vmesnik ali opcijsko vmesnik področnega vodila.

 

Krmiljenje za armature za tekočine

V gradbeništvu je dotok tekočin, plina ali pare, na primer pri ogrevalnih sistemih, reguliran elektronsko s pomočjo ustrezne inteligentne pogonske tehnologije. Elektronsko krmiljenje, ki ga je razvilo podjetje Kontron Electronics , motorju, ki je pogon sistema, ukaže, da odpre ali zapre regulacijski ventil in s tem opravlja želeno regulacijsko funkcijo. Elektronsko krmiljenje prejema ukaze nadrejenega krmilnega sistema. Vrednost lahko nastavite digitalno (ODPRTI/ZAPRI) ali analogno (0–10V). 

 

Krmiljenje orodjarskih merilnih naprav

Če se pri stroju začne uporabljati novo orodje, mora to že pri prvi uporabi delati natančno in brez napak. Da bi takšno delovanje tudi zagotovili, uporabljamo t. i. orodjarske merilne naprave, kar pomeni, da orodje optično premerimo. Elektronsko krmiljenje, ki ga je razvilo podjetje Kontron Electronics, je odgovorno za optimalno osvetlitev med postopkom merjenja. Le če je orodje ustrezno osvetljeno, lahko kamera merilne naprave prikaže optimalne izmerjene vrednosti.

 

Krmiljenje brusilnih strojev za orodja

Brusilni stroji za orodja imajo lahko do 7 osi za rezanje ali rezkanje obdelovancev. Da bi to nalogo opravili natančno, potrebujejo inteligentno elektronsko krmiljenje. Komponenta podjetja Kontron Electronics odčitava vhode, aktivira izhode in nastavlja diagnostične LED-lučke za prikaz napak. Če bi v stroju prišlo do napake, LED-lučka omogoča hitrejše zaznavanje težav in njihovo odpravljanje preko oddaljene diagnostike.

 

to top