Okoljska tehnologija

Naš prispevek k varovanju okolja

Kontron Electronics kot močan partner na področju inženiringa in proizvodnje ponuja rešitve za veliko vrst uporabe v energetiki in okoljski tehnologiji. 

 

Krmiljenje enote za analizo plinov

Povsod tam, kjer se ustvarja in predeluje plin so potrebne tudi naprave za analiziranje. Možna področja uporabe so na primer pridobivanje in predelava bioplina, predelovanje plina iz naprav za čiščenje odplak ali pridobivanje energije iz plina. Inovativni izdelek, ki ga trži naša stranka, omogoča izredno natančno analizo plinov ter krmiljenje naprave vključno s perifernimi napravami. Specifična upravljalna plošča Control Panel, ki jo je posebej za ta produkt razvilo podjetje Kontron Electronics, se uporablja za upravljanje postopkov analize in uporabniku omogoča komunikacijo z napravo preko zaslona Touch-Display. 

 

Krmiljenje sistema upravljanja z baterijo

Le kdo ne pozna robotskih sesalnikov? Ti gospodinjski pomočniki samostojno, okolju prijazno in učinkovito počistijo stanovanje. Ne potrebujejo nobenega kabla in svojo energijo pridobivajo in akumulatorja za ponovno polnjenje. Podjetje Kontron Electronicsje razvilo Batterie-Management-Safety Board za robotski sesalnik. Board nadzoruje posamezne baterije celice, stanje polnjenja in praznjenja ter tudi temperaturo. To je bil zahteven projekt, ne samo v smislu razvoja elektronike, pač pa tudi z vidika varnosti in izpolnjevanja zahtev za pridobitev certifikata.

 

Kakovost vode – krmiljenje za tehnologijo merjenja in vzorčenja

Proizvodni obrati, ki odpadno vodo odvajajo nazaj v kanalizacijo ali površinske vode, morajo dokazati, da njihove odpadne vode ne onesnažujejo okolja. Jemati morajo vzorce odpadne vode in jih analizirati, preden to vodo izpustijo nazaj v vodni sistem. Naprava za vzorčenje in analizo samodejno jemlje vzorce v določenem časovnem obdobju, ob predhodno določenem času ali glede na količino ter polni vzorčne steklenice. Napolnjene steklenice se v napravi ohladijo na nekaj stopinj nad ničlo. To preprečuje razmnoževanje preostalih nenevarnih mikrobov in kopičenje nečistoč. Po določenem času se vzorci zavržejo, steklenice se izperejo in postopek vzorčenja se ponovno začne. S pomočjo te tehnologije merjenja in vzorčenja uporabnik lahko poda neovrgljiv dokaz o kakovosti vode. 

Naprava ima zaslon s prikazovalnikom stanja. Prikazane so informacije o uri ali času zadnjega vzorčenja. Krmiljenje ter programsko opremo za procese in uporabniški vmesnik je razvilo podjetje Kontron Electronics.

to top