Več o podjetju Kontron Austria

Podjetje Kontron Austria je ponudnik celovitih storitev na področju razvoja in proizvodnje kompleksnih elektronskih komponent, modulov in sistemov za industrijo in medicinsko tehnologijo. Prevzemamo celotno proizvodnjo elektronskih sklopov, naprav in sistemov. Kontron Austria pokriva celotno vrednostno verigo, od svetovanja in razvoja do proizvodnje in optimizacije procesov ter strokovnega »outsourcinga« za vaše komponente in celotne sisteme. 

Podjetje Kontron Austria je prisotno na lokacijah Engerwitzdorf in Ebbs ter je del tehnološkega koncerna S&T.

Dodatne informacije:

Odgovorno vodenje podjetja

Vodenje je umetnost in bo to tudi ostalo. Ljudi, okoliščine, podjetniško odgovornost in njihova merila za uspeh je treba spraviti v najboljše možno razmerje. Vodstvo spodbuja inovativne, nove ideje in ustvarjalno moč prav tako kot individualne potrebe in kompetence – z ustreznim manevrskim prostorom za odločanje zaposlenih in vodstva. 

Preglednost, jasnost in občutek odgovornosti so potrebni za ohranjanje in krepitev zaupanja naših strank in partnerjev ter za povečanje njihovega zadovoljstva. Tega se zavedamo in si po najboljših močeh prizadevamo, da bi te vrednote živeli in ohranjali.

Razmišljanje zunaj okvirov in nenehno spodbujanje inovacij – to je naša stalna gonilna sila. Sami sebi postavljamo visok standard – biti zaupanja vreden in dolgoletni tehnološki partner svojim strankam. Naš cilj je, da skupaj dosežemo zastavljene cilje in smo skupaj uspešni, zdaj in v prihodnosti.

Naša vsakodnevna dejanja temeljijo na integriteti, iskrenosti in verodostojnosti, za čemer trdno stoji tudi vodstvo

Stephan Niederhauser (Site Manager Engerwitzdorf)      Walter Kroupa (Managing Director)       Andreas Schlaffer (Head of R&D/Ebbs)        

Naša vizija

Kot vrhunsko evropsko podjetje želimo svojim strankam z inovacijami, izboljšavami in proizvodnimi procesi, ki varčujejo z viri, zagotoviti vodilni položaj na njihovih trgih, kjer bodo kompetenten in prilagodljiv partner na področju elektronike. 

 

Naše poslanstvo

Aktivno podpirati naše stranke pri razvoju trajnostnih izdelkov in dopolnjevati ponudbo naših strank z različnimi storitvami. Z ekipo, ki se medsebojno spoštuje, se dobro počuti in zaupa stabilnemu delodajalcu. 

 

Naše zavedanje kakovosti

Podjetje Kontron Austria se vidi kot kompetenten visokotehnološki ponudnik z izrazito in celovitim zavedanjem kakovosti. Ta visok standard zajema vsa področja podjetja in se nenehno presoja s sistemom vodenja kakovosti.

Naša okoljska ozaveščenost

Podjetje Kontron Austria prevzema ekološko odgovornost za naravo in prihodnje generacije. Tako pri razvoju izdelkov kot pri naložbah, usmerjenih v prihodnost, je za naše razmišljanje in delovanje značilna visoka stopnja odgovornosti. 

 

Megfelelőség

Skladnost je pomemben del našega vodenja podjetja in odraža osrednje vrednote, ki smo jim zavezani. Velik pomen pripisujemo poštenemu in pravičnemu konkurenčnemu sodelovanju ter korektnim odnosom z zaposlenimi, strankami in poslovnimi partnerji. Kot del tehnološkega koncerna Kontron AG je Kodeks ravnanja skupine S&T podlaga za naše skupno delovanje. Poleg tega predstavlja standard, ki so m zavezani in h kateremu so usmerjeni vsi zaposleni. 

Podatki in dejstva

2023Zaključena integracija Iskratela v skupino Kontron in preimenovanje podjetja v Kontron, d. o. o. 
2022Kontron Europe GmbH, Augsburg produkciji polaganja elektronskih komponent in sistemske integracije, dodane storitve letalske elektronike 
2020Ustanovitev združenja ODM/EMS, združenja šestih evropskih proizvodnih lokacij: Kontron Austria GmbH v Ebbsu in Engerwitzdorfu (Avstrija), Kontron Electronics GmbH v Frickenhausenu (Nemčija), Kontron Electronics Kft. V Tabu in Pécsu (Madžarska) ter podjetje Iskratel d.o.o s svojo lokacijo v Kranju (Slovenija)
2019Spojitev lokacij v krajih Engerwitzdorf in Ebbs v podjetje Kontron Austria GmbH
2016/2018Skupina Kontron S&T Group kupi štiri podjetja
1995Ustanovitev podjetja as electronics GmbH
1990Ustanovitev podjetja Novotech Elektronik GmbH, Engerwitzdorf
1986Ustanovitev podjetja Contec Automation GmbH, Ebbs
1978Ustanovitev podjetja Mikrap AG
to top