Več o podjetju Kontron Electronics

Podjetje Kontron Electronics je ponudnik celovitih storitev na področju elektronike, razvoja in proizvodnje. Portfelj podjetja obsega lastniške izdelke, izdelke po meri stranke, storitve na področju razvoja in konstrukcije kompleksnih elektronskih komponent, modulov in sistemov ter storitve proizvodnje in montaže kompletnih sklopov. Ta poklic opravljamo že 25 let!

Danes je podjetje vodilni in mednarodno dejavni ponudnik elektronskih storitev s 450 zaposlenimi na lokacijah Frickenhausen pri Nürtingenu, v Halle (Saale),  v Schorndorfu ter v proizvodnih obratih Kontron Electronics Kft. v Pécsu in Tabu na Madžarskem. Podjetje je del Kontrona in spada v tehnološki koncern S&T.

Dodatne informacije: 

Odgovorno vodenje podjetja

Spoštujemo svoje zaposlene ter jim izkazujemo zaupanje in spoštovanje. Naše sodelovanje temelji na skupnem razumevanju vrednot ter pripravljenosti, da se medsebojno podpiramo in drug drugega navdihujemo.

Preglednost, jasnost in občutek odgovornosti so potrebni za ohranjanje in krepitev zaupanja naših strank in partnerjev ter za povečanje njihovega zadovoljstva. Tega se zavedamo in si po najboljših močeh prizadevamo, da bi te vrednote živeli in ohranjali.

Razmišljanje zunaj okvirov in nenehno spodbujanje inovacij – to je naša stalna gonilna sila. Sami sebi postavljamo visok standard – biti zaupanja vreden in dolgoletni tehnološki partner svojim strankam. Naš cilj je, da skupaj dosežemo zastavljene cilje in smo skupaj uspešni, zdaj in v prihodnosti.

Naša vsakodnevna dejanja temeljijo na integriteti, iskrenosti in verodostojnosti, za čemer trdno stoji tudi vodstvo.

Ulrich Schweikhardt (Authorized Signatory)       Holger Wußmann  (Managing Director)        

Naša vizija

Kot vrhunsko evropsko podjetje želimo svojim strankam z inovacijami, izboljšavami in proizvodnimi procesi, ki varčujejo z viri, zagotoviti vodilni položaj na njihovih trgih, kjer bodo kompetenten in prilagodljiv partner na področju elektronike.

 

Naše poslanstvo

Aktivno podpirati naše stranke pri razvoju trajnostnih izdelkov in dopolnjevati ponudbo naših strank z različnimi storitvami. Z ekipo, ki se medsebojno spoštuje, se dobro počuti in zaupa stabilnemu delodajalcu.

 

Naše zavedanje kakovosti

Podjetje Kontron Electronics se vidi kot kompetenten visokotehnološki ponudnik z izrazito in celovitim zavedanjem kakovosti. Ta visok standard zajema vsa področja podjetja in se nenehno presoja s sistemom vodenja kakovosti.

Naša okoljska ozaveščenost

Podjetje Kontron Electronics prevzema ekološko odgovornost za naravo in prihodnje generacije. Tako pri razvoju izdelkov kot pri naložbah, usmerjenih v prihodnost, je za naše razmišljanje in delovanje značilna visoka stopnja odgovornosti.

Compliance

Skladnost je pomemben del našega vodenja podjetja in odraža osrednje vrednote, ki smo jim zavezani. Velik pomen pripisujemo poštenemu in pravičnemu konkurenčnemu sodelovanju ter korektnim odnosom z zaposlenimi, strankami in poslovnimi partnerji. Kot del tehnološkega koncerna Kontron AG je Kodeks ravnanja skupine S&T podlaga za naše skupno delovanje. Poleg tega predstavlja standard, ki so m zavezani in h kateremu so usmerjeni vsi zaposleni.

Podatki in dejstva

2023Zaključena integracija Iskratela v skupino Kontron in preimenovanje podjetja v Kontron, d. o. o. 
2022Kontron Europe GmbH, Augsburg produkciji polaganja elektronskih komponent in sistemske integracije, dodane storitve letalske elektronike 
2020Ustanovitev združenja ODM/EMS, združenja šestih evropskih proizvodnih lokacij: Kontron Electronics GmbH v Frickenhausen u (Nemčija) ter Kontron Electronics Kft. v Tabu in Pécsu (Madžarska), Kontron Austria GmbH v Ebbsu in Engerwitzdorfu (Avstrija) ter podjetje Iskratel d.o.o s svojo lokacijo v Kranju (Slovenija)
2020Kontron Electronics GmbH, 450 zaposlenih na lokacijah v Frickenhausen, Schorndorfu in na Madžarskem – 25. obletnica
2019Kontron Electronics GmbH prevzame družbo Epro Electronic s prodajno pisarno v Nemčiji in dvema proizvodnima obratoma na Madžarskem
2018Kontron Electronics GmbH postane del skupine Kontron S&T Group
2015Iz podjetij as electronics GmbH, Mikrap AG in Contec GmbH nastane podjetje exceet electronics
1995Ustanovitev podjetja as ectronics GmbH
1986Ustanovitev podjetja Contec Automation GmbH, Ebbs
1978Ustanovitev podjetja Mikap AG
to top